Saturday, August 15, 2020
cara memilih udang di pasar 3

Nak Tahu Udang Segar Atau Tidak Menggunakan Cara Memilih Udang Di Pasar

Pasti ada dalam kalangan kita yang nakkan cara memilih udang di pasar. Bagi memudahkan nak tahu udang segar atau tidak. Memang pemilihan udang yang segar penting bagi memastikan juadah yang dimasak...
tips memilih sotong segar 3

Tips Memilih Sotong Segar Di Pasar. Mudah Jer Nak Tahu Tanda Sotong Busuk

Ramai yang suka makan seafood seperti sotong tapi tak tahu tips memilih sotong segar di pasar? Jangan risau dah sebab kami akan kongsikan tips serta tanda sotong busuk pada anda semua....
list barang dapur yang wajib ada 7

List Barang Dapur Yang Wajib Ada. Gerenti Tak Pening Kepala Ketua Keluarga

Hmm peningnya kepala setiap kali nak kena fikir list barang dapur yang wajib ada kat rumah. Bukan setakat ketua keluarga yang pening nak kena beli apa. Malah isteri pun naik pening...
petua melembutkan daging 1

Petua Melembutkan Daging Supaya Senang Nak Masak. Gerenti Takkan Rasa Liat

Nakkan petua melembutkan daging supaya mudah masa nak memasak nanti? Biasa kalau makan daging mesti ada jer masalah dengan teksturnya yang liat. Sampai satu tahap tu geram jer nak baling ke...
petua cuci lantai dapur 6

Petua Cuci Lantai Dapur Yang Mudah. Gerenti Lantai Akan Berkilat Dan Bersih.

Nak petua cuci lantai dapur yang mudah? Rimas juga kalau hari-hari lantai asyik kotor dengan kesan kotoran melekat di lantai. Nak memasak pun rasa tiada mood. Diri ni dah buntu nak guna...
cara memilih ayam segar di supermarket 7

Cara Memilih Ayam Segar Di Supermarket. Dijamin Berkualiti, Fresh Dan Berbaloi

Buntu nak memilih ayam segar untuk memasak juadah pada hari ni? Jom ketahui cara memilih ayam segar di supermarket. Lepas ni dijamin ayam yang kita beli lagi berkualiti, fresh dan berbaloi. Wahh...
tips memilih ikan segar di pasar 15

Tips Memilih Ikan Segar Di Pasar. Dulu Tak Tahu Sekarang Gerenti Tahu.

Kalau nak memasak apa-apa juadah, kita memerlukan tips kan? Jom kita sama-sama ketahui tips memilih ikan segar di pasar. Gerenti kalau dulu kita tak tahu sekarang kita akan ketahuinya. Seperti yang semua...