lembaran kerja mengenal 25 rasul

Latihan Pendidikan Islam | Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasul

Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasul amat penting untuk kanak-kanak pendidikan khas dan pra sekolah. Melalui lembaran kerja ini, mereka dapat mengenali dan menguatkan pemahaman 25 rasul yang wajib di ikuti.

Kali ini kitpramenulis dot com berkongsi lembaran kerja pendidikan islam bertemakan word search mengenal 25 rasul. Perkongsiaan ini adalah milik Lu’lu Mahfuzah. 

Nabi adalah seorang manusia biasa yang mendapat keistimewaan menerima wahyu dari Allah SWT. Di antara para nabi ada yang diamanatkan untuk menyampaikan wahyu yang diterimanya kepada umat manusia. Nabi yang demikian disebut Rasul.

Semua nabi dan rasul biasanya diperlengkapi dengan mukjizat, yaitu perbuatan luar biasa yang dapat dilakukan para nabi dan rasul, biasanya digunakan untuk membuktikan diri mereka sebagai nabi atau rasul.

Semua rasul adalah nabi, tapi tidak semua nabi adalah rasul. Ada 25 nabi dan rasul yang wajib kita ketahui sebagai umat Muslim. Nama-nama 25 nabi dan rasul tsb tertera dalam Al-Quran. cc: ii.islam.gov.my

Jika anda melihat kesilapan atau kesalahan pada bahan kitpramenulis, ajukan komen anda di ruangan komen anda dibawah.

Term Of Use
Please note,this product is for personal classroom
use by a single teacher.If you would like share this resource
with others,please direct them to my site kitpramenulis.com
so they can download it from here.
Thanks for your help!

You may :
1. Use this item for your own personal use
2. Use this item for your own classroom and students
3. Make copies for use in your classroom and students

You may NOT
1. Give this to others
2. Copy this item for use by others
3. Post this item on a website
4. Copy or modify any part of this item to offer others for free or
for sale

lembaran-kerja-mengenal-25-rasul Latihan Pendidikan Islam | Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasullembaran-kerja-mengenal-25-rasul Latihan Pendidikan Islam | Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasul lembaran-kerja-mengenal-25-rasul Latihan Pendidikan Islam | Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasul lembaran-kerja-mengenal-25-rasul Latihan Pendidikan Islam | Lembaran Kerja Mengenal 25 Rasul

Kitpramenulis dot com amat berharap pembaca kitpramenulis dot com dapat menyebarkan link kami kepada semua guru pendidikan khas dan prasekolah bagi memastikan mereka mendapat bahan bantu mengajar yang berkualiti dan bersifat semasa.