nama-nama malaikat dan tugasnya dalam islam

Kami ingin berkongsikan kepada anda nama-nama malaikat dalam islam dan tugasnya. Kami berterima kasih kepada guru koleksi BBM UF yang sudi berkongsi nota ini beserta lembaran kerja nama-nama malaikat.

Malaikat adalah makhluk Allah yang tiada dosa. Mereka sentiasa beribadah kepada Allah tanpa rasa malas.

Untuk pengetahuan anda, malaikat tidak pernah sesekali ingkar terhadap perintah Allah. Oleh itu, iman para malaikat sentiasa maintain yakni flat je.

Berbeza dengan manusia, manusia diberikan akal dan nafsu. Allah jadikan manusia mempunyai akal dan nafsu bagi menguji manusia.

Oleh itu, kami di kitpramenulis ingin berkongsikan kepada anda 10 malaikat yang wajib kita tahu nama dan tugas mereka.

Ketua para malaikat dipanggil sebagai malaikat Jibrail. Malaikat Jibrail adalah malaikat yang mempunyai peranan dan tugas yang besar. Malaikat jibrail akan menyampaikan wahyu daripada Allah kepada para nabi dan rasul.

Nabi Muhammad adalah nabi terakhir. Baginda sentiasa berdamping bersama malaikat Jibrail. Maka beruntungnya Baginda kan.

Jom kita belajar dan menguji anak-anak murid prasekolah dan ppki kita tentang nama malaikat dan tugas mereka.

nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU!

nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU! nama-nama-malaikat-dan-tugasnya-dalam-islam Nama-Nama Malaikat Dan Tugasnya Dalam Islam Wajib TAHU!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.