Menulis KVKV di garis 3-02

Kawan-kawan buat apa ye semua?. Mesti kawan tengah sibuk memilih lembaran kerja bersesuaian untuk anak-anak atau untuk anak murid prasekolah dan pendidikan khas kan?.

Cikgu-cikgu amat bertuah kerana di saat PKP ini, masih dapat bersama keluarga tersayang. Abaikan daripada masuk kelab membawang ye. Kelab Mak Cik Kiah tidak mengapa.

Pada kali ini kami ingin berkongsikan kepada cikgu-cikgu lembaran kerja kemahiran suku kata. Sebelum ini kami di kitpramenulis ada berkongsikan lembaram huruf vokal.

Kali ini kami ingin berkongsikan kepada cikgu dan ibu bapa lembaran kerja kemahiran suku kata KVKV. Lembaran kerja kali ini untuk membantu kanak-kanak dapat mengenali dan memantapkan kemahiran suku kata yang bermula dengan suku kata KVKV.

Apa yang dimaksudkan dengan kemahiran suku kata KVKV?. Kemahiran KVKV bermaksud penggabungan dua huruf konsonan dan vokal.

Contohnya perkataan roti. Terdapat dua huruf konsonan dan vokal yang bergabung membentuk perkataan kvkv.

Itu sedikit sebanyak kitpramenulis dapat kongsikan kepada guru dan ibu bapa. Lemabaran kerja kemahiran suku kata kvkv ini amat sesuai untuk kanak-kanak berumur 5 tahun hingga murid pendidikan khas ataupun prasekolah.

Jangan lupa cikgu untuk muat turun lembaran kerja suku kata KVKV yang berkualiti tinggi di link yang telah disertakan dibawah yea.

Doakan kebahagiaan dan kekuatan pasukan kami di kiptramenulis.com untuk terus bekerja berbakti untuk anak-anak anda semua.

Jika anda melihat kesilapan atau kesalahan pada bahanĀ kitpramenulis, ajukan komen anda di ruangan komen anda dibawah.

Term Of Use
Please note,this product is for personal classroom
use by a single teacher.If you would like share this resource
with others,please direct them to my site kitpramenulis.com
so they can download it from here.
Thanks for your help!

You may :
1. Use this item for your own personal use
2. Use this item for your own classroom and students
3. Make copies for use in your classroom and students

You may NOT
1. Give this to others
2. Copy this item for use by others
3. Post this item on a website
4. Copy or modify any part of this item to offer others for free or
for sale

Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas

Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas

Menulis-KVKV-di-garis-3-01-1 PPKI Worksheet | Belajar Menulis Suku Kata KVKV Untuk Pendidikan Khas