Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan

Zaman teknologi dan kesedaran tinggi ibu bapa akan kepentingan homeschooling ,maka lahirlah ramai para ibu bapa yang mempunyai daya kreatif untuk memberikan asas pendidikan terbaik bagi anak-anak mereka sebelum menempuh alam persekolahan yang sebenar

Pada kali ini kitpramenulis.com berkesempatan untuk berkongsi dengan pembaca kitpramenulis.com inovasi pembelajaran yang dikenali sebagai BizyBoard(BB) for bizykids

Melalui perkongsiaan Syazana Azahar, beliau merupakan pencetus idea kepada BizyBoard(BB) for bizykids. Jom ikuti nukilan Puan Syazana Azahar dibawah :

Bizykids mana pernah reti duduk diamkan. Ada jea perkara baru dia nak explore Jom kite DiY BizyBoard! Dengan board plastik pun boleh tau. Lebih ringan untuk dibawa merata tempat. Simple but interesting. Anak2 ralik sangat sampai tak sedar terduduk diam mengadap 1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan?

Bahan utama:
+ Papan Pemotong Plastik
+ Hot Glue Gun
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Pengunci pintu
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Loceng
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Kompas
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Penyelak pintu
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Mangga dan kunci
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Spinner
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Carabiner
1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? Wooden number

Bizyboard ni alternatif permainan anak-anak yang dalam satu ada pelbagai kelebihan. Dalam satu board anak-anak bole explore macam2 aktiviti. Aktiviti2 ini juga dapat merangsang kemahiran motor halus dan motor kasar anak2. Dalam masa yang sama dapat meningkatkan daya fokus anak2. Bestkan! Patutlah anak-anak ralik 1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan?

Selain tu, BB ni dapat meningkatkan kemahiran berfikir. Anak2 memang akan leka bermain sambil menyelesaikan masalah. Dalam satu permainan, ianya bole merangsang banyak deria. Pendengaran (bunyi loceng), koordinasi penglihatan (selak pintu dan kunci mangga), pergerakkan motor kasar pengelangan dan sendi (kompas, spinner, carabiner).

Untuk bahan yang bertanda 1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan? tu ikut pilihan masing2 tau. Itu pilihan cikgu umi, bersesuaian untuk Ammar (3tahun 5bulan) dan Sumayyah (1tahun 6bulan). Kalian punya, bebas ikut kreativiti dan pilihan masing2. Ikut pada apa yang nak dirangsang, bergantung pada umur dan development anak-anak.

 

1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan

1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan 1f600 Wanita Ini Menghasilkan DIY BizyBoard(BB) Inovasi Menakjubkan

Tahniah ibu bapa yang berusaha sedaya upaya untuk memberikan yang terbaik kepada anak-anak bagi menguatkan asas pendidikan melalui permainan.

Kami doakan Puan Syazana Azahar akan sentiasa dirahmati Allah dan sentiasa istiqamah berusaha menghasilkan inovasi-inovasi bagi kanak-kanak dalam dunia pendidikan.

Sumber : Syazana Azahar

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.